fotoboerderijslider.jpg
smartgraderslider.jpg
productslider.jpg
verpakkingslider.jpg
fotoboerderij2slider.jpg
fotokoelingslider.jpg
kistenwasserslider.jpg
productslider-oud.jpg
symachslider.jpg
previous arrow
next arrow

Verpakken

De meeste aardappelen en uien worden verpakt afgeleverd voor de export.

Bigbags

De grootste verpakkingsvorm is een bigbag. Hierin wordt tot 1250kg product in één zak verpakt. Voor het snel kunnen vullen van bigbags is in 2015 een dubbele afweger van PIM aangeschaft.

Opzakken

Veel pootaardappelen worden verpakt in jute zakken. Hiervoor hebben we de beschikking over een ERC Baxmatic, een volautomaat die de zakken automatisch onder de afweger plaatst. Voor de afweger is er mogelijkheid tot nalezen zodat de kwaliteit van het product ten alle tijden aan de kwaliteitseisen voldoet. De Baxmatic is geschikt voor zakken met een inhoud van 5 tot 50kg. De machine vult de zak, naait deze dicht en voorziet het van een label of lint. Naast jute zakken worden ook poly bandbalen gevuld door de Baxmatic. Voor gewone poly zakken is een lijn van de Lignie beschikbaar die uit rol zakken snijdt die daarna gevuld worden.

Het afwegen en verpakken van de aardappelen en uien gebeurd op hoogte. Naast het ruimtevoordeel worden de zakken al op hoogte aangevoerd in de palletiseerder. Het palletiseren wordt gedaan door de in 2015 aangeschafte Symac Mach 5. Groot voordeel van deze machine is dat hij in een kooi stapelt. Dit zorgt voor stevige en compacte pallets. Een gevulde pallet wordt automatisch verplaatst naar het wikkelstation waar deze voorzien wordt van een elastisch wikkelnet. In geval van havenpallets met 50kg zakken wordt handmatig een pallethoes aangebracht.