fotoboerderijslider.jpg
smartgraderslider.jpg
productslider.jpg
verpakkingslider.jpg
fotoboerderij2slider.jpg
fotokoelingslider.jpg
kistenwasserslider.jpg
productslider-oud.jpg
symachslider.jpg
previous arrow
next arrow

Sorteren

Voor het sorteren van uw product gebruiken wij een sorteermachine van Dijkstra. Deze machine kan het product in maximaal vijf maten sorteren. Na het sorteren komen de aardappelen of uien in een bunker alvorens ze gelezen worden. In deze tijdelijke opslag kunnen we ongeveer 100 ton product opslaan.

Voor het sorteren van uien gebruiken wij een zogenaamde "afstaarter". Drie messen verwijderen de staart van de ui zodat hij daarna gesorteerd kan worden.

Bij de verwerking van aardappelen en uien is een goede afzuiging van groot belang. Indien nodig wordt het product in de bunker na het sorteren nog geventileerd. Daarna wordt het product gelezen. Dit houdt in dat verkeerde aardappelen of uien worden verwijderd. Hiervoor gebruiken wij vier leesbanden waar maximaal acht lezers aan kunnen zitten. Door middel van een overdruksysteem wordt de leesruimte zoveel mogelijk stofvrij gehouden. Voor het leesproces zijn twee netto bunkers beschikbaar met een capaciteit van elk 15 ton. Na dit proces wordt het product in kisten gedraaid of verpakt volgens opdracht.

Overlezen met minder beschadiging
Indien de aardappelen of uien overgelezen moeten worden dan kunnen deze in de bunker gedraaid worden waarbij de fase van sorteren wordt overgeslagen. Dit voorkomt onnodige beschadigingen.