fotoboerderijslider.jpg
smartgraderslider.jpg
productslider.jpg
verpakkingslider.jpg
fotoboerderij2slider.jpg
fotokoelingslider.jpg
kistenwasserslider.jpg
productslider-oud.jpg
symachslider.jpg
previous arrow
next arrow

Op- en overslag

Drogen en wondheling

Voor het drogen van veldgewas, aardappelen en uien, beschikt Koelhuis Bergmans over zes cellen waar totaal 1300 ton bruto kan worden opgeslagen. Ventilatie vindt plaats door de roostervloeren. Elke cel is uitgerust met een gaskachel zodat het product snel gedroogd kan worden en er minder afhankelijkheid is naar de weercondities. Het risico op rot en zilverschurft wordt hiermee tot een minimum beperkt. Het droogproces wordt aangestuurd door de bewaarcomputer van Omnivent.

In 2007 is een zuigwand aangebracht om tot 500 ton product in kisten te kunnen drogen. De zuigwand geeft flexibiliteit in kleinere partijen.

Overslag

Aardappelen en uien moeten steeds sneller verwerkt worden en afgeleverd. Het gebeurd echter regelmatig dat er een kink in de kabel komt. Daarom hebben wij in 2005 een speciale loods voor de overslag laten plaatsen. Dankzij deze loods met daarin twee laadplatformen worden de aangeleverde producten droog gelost en geladen. De producten kunnen hierin tijdelijk worden gestald alvorens ze hun weg vervolgen naar de eindklant.

Wij streven naar efficiëntie en snelheid tijdens het laden en lossen. Er wordt gebruik gemaakt van drie elektrische heftrucks van Toyota. Aanlevering van producten vindt plaats op meerdere manieren. Naast aanlevering in kisten is het ook mogelijk om los product aan te leveren. Hiervoor is een losplatform beschikbaar waar twee onderlossers naast elkaar gelost kunnen worden als aanvoer van de sorteerders of verpakkingslijn.